Ja, mælkeallergi kan være en udfordring, men lad det ikke få alt dit fokus. Der er så meget mere at opdage ved dit lille barn, end dets allergi. At have en barn med mælkeallergi kan bringe mange forskellige følelser frem. Det er lige så vigtigt at styre dem, som det er at klare dit barns allergi symptomer.

Og husk, de fleste børn vil være i stand til at vende tilbage til en normal kost, når de er klar til at starte skole.1-3 Indtil da, skal du være positiv og fokusere på alle de fantastiske milepæle i dit barns liv. Her er nogle forslag til at hjælpe:

Nyd at give dit barn mad

Hvis du ikke er stoppet med at amme dit barn, og du vil fortsætte, skal du ikke blive modløs. Din læge kan foreslå at fjerne mælkeprodukter fra din egen kost, så du kan fortsætte med at amme dit barn.

Hvis du giver modermælkserstatning eller supplerende mad, har din læge muligvis anbefalet en højthydrolyseret modermælkserstatning til ernæringsmæssig håndtering af mælkeallergi, såsom Nutramigen®. Nutramigen® er ikke kun alderstilpasset, de kan også være med til at hjælpe dit barn tilbage til en normal kost.

Overgang til mere fast føde er en vigtig milepæl i dit barns liv. Det kan være udfordrende at gå fra en mælkefri kost, til at introducere mere fast føde. Husk, at din læge eller kliniske diætist er der for at støtte dig, og der er masser af nyttig information på denne hjemmeside om overgangskost, herunder opskrifter. Dette bør være en sjov og spændende tid for dig og dit barn. Så undersøg, læs og bed om hjælp, hvis du har brug for det, så vil du og dit barn begge kunne nyde denne særlige tid.

Læs om mælkeallergi og få en bedre forståelse

En almindelig kilde til frustration og bekymring er, at man mangler kontrol over en situation. Ved at læse om mælkeallergi kan du genvinde en følelse af kontrol eller i det mindste forståelse. Din sundhedsplejerske eller andre fagpersoner er der for at hjælpe dig, men i hverdagen vil du være den eneste til at hjælpe dit barn. Jo mere du ved, desto mere sikker vil du være, når du skal håndtere dit barns symptomer og behov. Tag dig tid til at læse denne hjemmeside og læs de ofte stillede spørgsmål eller stil spørgsmål direkte til en læge eller klinisk diætist.

Du bør altid kontakte din læge, hvis du er bekymret for dit barns helbred eller har ubesvarede spørgsmål.

Jo mere forberedt du er, desto bedre vil du kunne klare dit barns mælkeallergi, så barnet stadig kan nyde alt det, som barndommen har at byde på. Ved at være udstyret med viden og ideer kan du gøre negative forestillinger til positive og forbedre dagligdagen for hele familien. At leve med mælkeallergi afsnittet på denne hjemmeside er fuld af forslag til hjælp. 

Pas godt på dig selv

  • Få motion via en dvd, et træningskursus eller gå en tur i dit nabolag
  • Når dit barn sover, så læs eller tager en lille lur også
  • Hvis du har andre børn, planlæg en-til-en-time med dem til at tale eller spille med dem
  • Forkæl din krop med sunde fødevarer
  • Tag nogle dybe vejrtrækninger eller dyrk yoga
  • Søg hjælp og support
  • Lav tid i din kalender til at se venner

Du behøver ikke at gøre alle ting på én gang; tag små skridt. Hvert stykke frugt du spiser, hver lur du tager og hver tur du går – betyder noget

Fejr hverdagens sejre

Omsorg for et barn med mælkeallergi kan være en udfordring, især hvis dit barns symptomer på mælkeallergi ikke er løst helt. Det er i orden at føle sig frustreret, men tag lidt tid i slutningen af hver dag, og tænk på hvad der er gået godt, så du kan huske det positive der er sket.

Referencer:

1. Host A. Ann Allergy Asthma Immunol 2002;89(Suppl):33-37.

2. Santos A et al. Pediatr Allergy Immunol 2010;21:1127-1134.

3. Canani R et al. J Pediatr 2013;163:771-777.