Selvom mælkeallergi er den mest almindelige fødevareallergi hos børn under 3 år,1 er den gode nyhed, at mere end tre fjerdedele af børn med mælkeallergi vokser fra det senere i barndommen.1 Når et barn er vokset sig fra sin mælkeallergi, kan barnet spise mælkeprodukter uden allergiske reaktioner - med andre ord kan de vende tilbage til en normal kost.

De fleste børn vil være i stand til at spise mælkeprodukter uden en allergisk reaktion ved 3-5 års alderen.2-4 For ukompliceret ikke-IgE-medieret mælkeallergi vil hovedparten af børnene vende tilbage til en normal kost ved 3 års alderen. For IgE-medieret mælkeallergi er den gennemsnitlige alder 5 år, før barnet kan vende tilbage til en normal kost.5

For ældre børn kan det at leve med mælkeallergi blive lidt vanskeligere. De begynder at deltage i sociale aktiviteter som fester eller bliver passet af andre, såsom babysitter og være i skole, herved øges risikoen for utilsigtet eksponering af mælk i kosten. Selv om det at planlægge fremadrettede kan hjælpe dit barn, og ikke stoppe dem fra at gå glip af aktiviteter eller pasning, så vil det at kunne vende tilbage til en normal kost, når barnet begynder i skole og socialisere sig med andre børn, være en stor lettelse for hele familien.

Hvad vil det betyde for din familie, at dit barn kan vende tilbage til en normal kost?

Tal med din læge

Din læge vil rådgive dig om, hvornår og hvordan du kan teste om dit barn er begyndt at vokse fra dets allergi. Hvis du har mistanke om, at dit barn kan være klar til at vende tilbage til en normal kost, skal du sørge for at tale med din læge, før du forsøger at give barnet fødevarer der indeholder komælksprotein for at diskutere, om det er sikkert og hensigtsmæssigt at gøre det.Vende tilbage til en normal kost med Nutramigen® DHA

Din læge kan have anbefalet en højthydrolyseret modermælkserstatning som Nutramigen® DHA til ernæringsmæssig behandling af mælkeallergi. Nutramigen® DHA har vist sig at hjælpe spædbørn med at vende tilbage til en normal kost. Få mere at vide om Nutramigen® DHA.

 

Referenser:

1. Koletzko S et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2012;55:221-229. 
2. Host A. Ann Allergy Asthma Immunol 2002;89(Suppl):33-37.
3. Santos A et al. Pediatr Allergy Immunol 2010;21:1127-1134.
4. Canani R et al. J Pediatr 2013;163:771-777.
5. Ludman S et al. BMJ 2013;347:fS424.