Barnets udvikling og mælkeallergi

Det er vigtigt at følge dit spædbarn eller barns udvikling, og specielt hvis det har mælkeallergi. At fjerne mælk fra barnets kost kan betyde, at barnet mangler vigtige næringsstoffer. Din læge kan henvise dig til en klinisk diætist, der vil være i stand til at hjælpe dig med at sikre, at dit spædbarn eller barn får alle de næringsstoffer, det har brug for. De vil også være i stand til at støtte dig ved overgangskost og til at sikre, at de fødevarer, du introducerer dit spædbarn for, er fri for komælksprotein.

Vægtændring fra fødslen1

Hvert barn er forskellig, men der er nogle generelle mønstre i vægtændring, som du bør være opmærksom på, så du kan holde øje med dit barns vækst:

  • De første par dage efter fødslen: Må tabe noget i vægt
  • 2 uger efter fødslen: bør have fået fødselsvægten op igen
  • Fra fødslen til 6-9 måneder gamle: Tager normalt hurtigt på i vægt
  • Småbørn: vægtøgning kan øges langsomt

Dit barn vil blive vejet regelmæssigt af din sundhedsplejerske. Hun vil diskutere kost med dig og give råd og støtte, hvis tingene ikke er helt som de skal være. 

Højde og vægt efter 2 års alderen1

Dit barns højde efter 2 års alderen kan give en indikation af, hvor høje de vil være, når de vokser til. Det kan også bruges sammen med dit barns vægt til at beregne deres body mass index eller BMI. Din sundhedsplejerske kan kontrollere BMI-målingerne med et målebånd for at se, om dit barns vækst er inden for normalområdet. Hvis det falder uden for dette, vil din sundhedsplejerske kunne rådgive dig.

Hvis du har bekymringer om din barns vægt, skal du tale med din sundhedsplejerske eller din læge.

Referencer:

1. NHS. Dit barns vægt og højde www.nhs.uk/Conditions/pregnancy-and-baby/Pages/baby-weight-and-height.aspx (accessed June 2017).