Det kan have taget lidt tid at fastslå årsagen til dit barns ubehag. Nu, hvor der er blevet konstateret mælkeallergi, er det forståeligt, at du som forældre ønsker at dit barn skal blive bedre så hurtigt som muligt. De fleste symptomer aftager, når komælksproteinet er fjernet fra dit barns kost, ved enten at fjerne mælk fra din egen kost hvis du ammer, efter din læges anbefaling at give en hypoallergen modermælkserstatning, eller hvis du giver flaskeernæring. Den nøjagtige tid til en fuldstændig forbedring af barnets symptomer, kan variere afhængigt af antallet og sværhedsgraden af de symptomer dit barn har. De fleste symptomer bør aftage inden for 2-4 uger.

Du kan begynde at mærke en forbedring af symptomerne inden for få dage efter dit barn er startet på den hypoallergene modermælksersatning, som din læge har anbefalet. Din læge kan have anbefalet en højthydrolyseret hypoallergen modermælkserstatning som Nutramigen®. Dit barn skal forblive på Nutramigen® så længe din læge anbefaler det. Din læge vil regelmæssigt teste om dit barn stadig har mælkeallergi. Nutramigen® har vist at kunne hjælpe spædbørn med at vende tilbage til en normal kost. Læs mere om Nutramigen®.

Hvad hvis mit barns symptomer ikke forbedres?

Hvis du bruger en hypoallergen modermælkserstatning og dit barns symptomer ikke forsvinder, og din læge eller kliniske diætist stadig mener, at det er mælkeallergi, kan de anbefale at bruge en aminosyrebaseret modermælkserstatning i stedet for. En aminosyrebaseret modermælkserstatning som Nutramigen® PURAMINO indeholder ikke komælksprotein og er til ernæringsmæssig håndtering af spædbørn og småbørn med alvorlige allergiske reaktioner og multiple fødevareallergier. Læs mere om Nutramigen® PURAMINO.

Hvis du giver dit barn en aminosyrebaseret modermælkserstatning og dit barn stadig har symptomer, er det usandsynligt, at der er tale om mælkeallergi, og din læge må derfor undersøge andre årsager til dit barns symptomer.

Kan jeg bruge en almindelig modermælkserstatning, når mit barn har fået det bedre?

Den væsentligste årsag til, at dit barn ikke har problemer med den hypoallergen modermælkserstatning skyldes, at erstatningen er specielt udviklet til ernæringsmæssig håndtering af mælkeallergi. Det er sandsynligt, at dit barns allergiske reaktioner vender tilbage, hvis du begynder at give dit spædbarn en almindelig modermælkserstatning for tidligt. 

Du bør kontakte din læge, hvis du er bekymret for dit barns helbred.