Spædbørn kan drikke mindre modermælkserstatning og / eller brystmælk, ved overgang til mere fast føde. Det kan betyde, at børn med mælkeallergi, som ikke kan få mælk og mejeriprodukter, muligvis ikke får alle de næringsstoffer, de har brug for. Med dette i mente, kan børn med mælkeallergi stadig inkludere brystmælk eller Nutramigen i deres kost, så længe lægen eller den kliniske diætist anbefaler dette. Den danske Sundhedsstyrelse anbefaler at børn med mælkeallergi bruger en modermælkserstatning som Nutramigen frem til 3 års alderen og gerne længere, eller så længe barnet har mælkeallergi. Dette vil sikre at barnet får de næringsstoffer som behøves.

Nutramigen udgør en vigtig næringskilde mens barnet vokser

Nutramigen 1 ® er en ernæringsmæssig komplet modermælkserstatning og kan anvendes fra fødslen og frem til 6 måneders alderen som eneste nærigskilde. Efter aftale med en læge kan du blive bedt om at skifte til Nutramigen 2 ®, som anvendes til børn fra 6 måneders alderen og frem. Nutramigen 2 LGG® skal anvendes som en del af en varieret kost, og kan anvendes så længe barnet har sin mælkeallergi.

Nutramigen PURAMINO® er en ernæringsmæssig komplet modermælkserstatning og kan anvendes som eneste næringskilde fra fødslen og frem til 6 måneders alderen. Med mindre din læge har anbefalet andet, kan børn som trives og vokser på Nutramigen PURAMINO fortsætte, da denne aminosyrebaseret modermælkserstatning kan anvendes som en del af en varieret kost fra 6 måneders alderen og frem.

Opskrifter hvor Nutramigen indgår i overganskost

Efterhånden som barnet øger indtaget af fast føde, vil du opleve, at indtaget af modermælkserstatning naturligt vil begynde at falde. Det er midlertidig vigtigt at barnet fortsætter med Nutramigen i den anbefalede mængde så længe det har mælkeallergi, fordi Nutramigen er med til at sikre, at barnet får de alle de nødvendige næringsstoffer.

Hvis du beriger maden med Nutramigen pulver skal du tilsætte det så sent som muligt, og undgå langvarig kogning, for at bevare næringsstofferne.

Download vores forældreguide om mælkeallergi: Fra overgangskost til 1 år samt Madtips til børn fra 1 år som indeholder forskellige opskrifter, der bruger Nutramigen i stedet for mælk, samt detaljerede råd om overgangskost. Se flere mælkefrie opskrifter her.