Giver 12 boller

Denne opskrift på boller er nem at gå til. Bollerne kan serveres med både mælkefri kødpålæg, marmelade eller hvad barnet har lyst til.

 

 

 

 

 

Ingredienser:

 

25 g

gær

4 dl

håndvarm Nutramigenblanding  (10 doseringsmål til 3,6 dl vand)

200 g

grahamsmel

400 g

hvedemel

2 spsk

rapsolie

¼ tsk

salt

1 tsk

sukker

 

Fremgangsmåde

  • 1.

    Gæren udrøres i nutramigenblandingen

  • 2.

    Rapsolie, salt og sukker tilsættes

  • 3.

     Hvedemel og grahamsmel røres i lidt efter lidt.

  • 4.

    Kan røres med røremaskine

  • 5.

     Lad dejen hæve ca. 45 minutter, hvorefter den slås ned og formes til 12 boller. 

  • 6.

    Hvis du er kreativ, kan man flette eller evt. sno dejen. Det er kun fantasien der sætter grænser.

  • 7.

    Når dejen er formet og lagt på en bageplade, efterhæver de i ca. 30 minutter 

  • 8.

    Pensel herefter forsigtigt med sammenpisket æg (hvis barnet kan tåle æg) eller lidt vand, og drys evt. med lidt sesamfrø.

  • 9.

    Bages ca. 12 minutter i en 200 grader varm ovn, eller til de er gyldne og hule at banke på.

Velbekomme