
Giver 12 boller
Denne opskrift på boller er nem at gå til. Bollerne kan serveres med både mælkefri kødpålæg, marmelade eller hvad barnet har lyst til.
Ingredienser:
25 g |
gær |
4 dl |
håndvarm Nutramigenblanding (10 doseringsmål til 3,6 dl vand) |
200 g |
grahamsmel |
400 g |
hvedemel |
2 spsk |
rapsolie |
¼ tsk |
salt |
1 tsk |
sukker |
Fremgangsmåde
- 1.
Gæren udrøres i nutramigenblandingen
- 2.
Rapsolie, salt og sukker tilsættes
- 3.
Hvedemel og grahamsmel røres i lidt efter lidt.
- 4.
Kan røres med røremaskine
- 5.
Lad dejen hæve ca. 45 minutter, hvorefter den slås ned og formes til 12 boller.
- 6.
Hvis du er kreativ, kan man flette eller evt. sno dejen. Det er kun fantasien der sætter grænser.
- 7.
Når dejen er formet og lagt på en bageplade, efterhæver de i ca. 30 minutter
- 8.
Pensel herefter forsigtigt med sammenpisket æg (hvis barnet kan tåle æg) eller lidt vand, og drys evt. med lidt sesamfrø.
- 9.
Bages ca. 12 minutter i en 200 grader varm ovn, eller til de er gyldne og hule at banke på.