To småbørnsportioner

Denne ret indeholder protein (hakket kød) og masser af vitaminer fra grøntsagerne (aubergine). Nutramigen mælkesauce er med til at øge næringsindholdet, især med kalk og D-vitamin. Retten er rig på energi og protein til det småtspisende barn.

 

 

Ingredienser

2 spsk

olie

200 g

hakket lammekød

1

finthakket løg

1

tsk tomatpuré

1 tsk

oregano

1/2

aubergine skåret i tynde skiver

 

Nutramigen mælkesauce (se opskriften under pasta carbonara)

50 g

mælkefri ost, revet

Fremgangsmåde

  • 1.

    Forvarm ovnen til 180°.

  • 2.

    Varm 1 spsk olie og svits løg og evt. hvidløg.

  • 3.

    Tilføj det hakkede kød og brun det.

  • 4.

    Tilføj krydderier og tomatpuré.

  • 5.

    Læg kødet i et lille, ovnfast fad.

  • 6.

    Varm en spsk olie og steg aubergineskiverne i 1-2 minutter på hver side til de er gyldne og bløde.

  • 7.

    Læg skiverne oven på det hakkede kød.

  • 8.

    Lav Nutramigen mælkesaucen og hæld den over auberginen.

  • 9.

    Drys med mælkefri ost 10. Bag i ovnen i 40 minutter.

Tips

  • Prøv at tilsæt et nip allehånde og kanel, mens du svitser løg og evt. hvidløg.
  • Vegetarer kan bruge sojabaseret hakke’kød’, Quorn® fars (vær opmærksom på at det indeholder æg) eller kogte brune linser.
  • Del i portioner og frys ned.

Velbekomme