To småbørnsportioner

 

 

 

 

 

 

Ingredienser

50 g 

tørret pasta

1 spsk 

spsk olie

½ st

finthakket løg

50 g 

bacon skåret i små stykker, evt. røget skinke

25 g 

finthakket rød peber

 

Nutramigen mælkesauce (se opskrift herunder)

 

Nutramigen mælkesauce

1 spsk 

mælkefri margarine

1 spsk

hvedemel

250 ml 

Nutramigenblanding (ca. 8 doseringsmål til 240 ml vand)

 

Fremgangsmåde

  • 1.

    Kog pastaen

  • 2.

    Mens pastaen koger, svitses løget i olien

  • 3.

    Tilsæt bacon og steg til det er gyldent

  • 4.

    Tilsæt peberfrugt og steg til den er blød

  • 5.

    Lav Nutramigen mælkesaucen og vend den sammen med den afdryppede pasta

  • 6.

    Tilsæt bacon og rød peber

  • 7.

    Pisk alle ingredienserne sammen ved lav varme (eller pisk hvert halve minut, hvis saucen laves i mikrobølgeovnen).

Variation

  • Lav en ostesauce ved at tilsætte 50 g revet, mælkefri ost

  • Lav en tomatsauce ved at tilsætte en tsk. tomatpuré og et nip tørrede krydderier som oregano og timian (valgfrit) 

  • Er der behov for ekstra energi (kalorier), kan man tilføje 100 ml havreeller sojafløde til mælkesaucen

Tips

  • Denne sauce kan laves i en gryde eller i mikrobølgeovnen.

  • Det vigtigste er at piske den snarere end at røre med en ske, for ellers bliver den klumpet. Saucen ser tynd ud mens den laves, men den bliver tykkere når den køler af. Lav en dobbelt portion og frys dem ned hver for sig.

Velbekomme