Hvis dit barn gylper mælk eller modermælkserstatning op lige efter det har spist, kaldes det refluks eller gylp. Refluks er ikke det samme som opkast, da refluks sker uden at barnet anstrenger sig. Opkast derimod indebær kraftige muskelsammentrækninger.

Refluks er meget almindelig hos spædbørn og skyldes ofte at barnets lukkemuskel ikke er færdigudviklet endnu. Inden de fylder 1 år, vil de fleste børn ikke længere have refluks. Hvis dit barn er glad, frisk og tager på i vægt som det skal, bør du ikke være bekymret.

Hvis dit barn derimod gylper mælk eller modermælkserstatning op lige efter det har spist og samtidig har det dårligt, har feber, opkastninger og ikke tager på i vægt, er det vigtig at du kontakter lægen. Lægen vil give dig nogen gode råd med hensyn til ernæringen eller anbefale at barnet får behandling, hvis lægen tror der ligger noget andet til grund herfor. Rådfør dig også med din læge, hvis barnet er ældre end 6 måneder når refluksen opstår og barnet ikke tidligere har haft refluks eller hvis refluksen fortsætter i over 1 år.

Rådfør dig altid med lægen hvis du er bekymret for dit barns helbred.

 

Reference:

1. www.nhs.uk/Conditions/reflux-babies/Pages/Introduction.aspx